Data opslag, NAS en cloud

De toekomst is volgens ons hybride. Meer en meer bedrijven verhuizen een deel van hun applicaties en/of data naar de cloud. Maar voor sommige toepassingen is de cloud niet helemaal geschikt, te traag of te duur.

Mediapolis zoekt samen met u naar een ideale mix tussen cloud en in-house IT. Een NAS kan in sommige gevallen een goed alternatief zijn voor een server, terwijl u in andere omstandigheden soms beter voor cloud storage kiest. Hoe dan ook… wij hebben voor u de perfecte oplossing.

Shared NAS in de cloud

Zo hosten wij ook een eigen Synology DS918+ NAS in een datacenter in Oostkamp, waar onze klanten een deel kunnen van huren. Op die manier kunnen ze gebruik maken van een flexibele en veilige netwerk schijf die te gebruiken is op PC, tablet en smartphone. Maar ook op devices zonder clients kan u probleemloos aan uw data, via de handige web interface.

Diezelfde NAS kunnen wij ook gebruiken om uw documenten (Synology Drive) of zelfs uw hele server te back-uppen. De software om dat te doen is gewoon inbegrepen en laat zelfs bare-metal restores toe (Synology Active Back-up for Business).

Daarnaast kan u ook gebruik maken van onze web-office toepassingen (Synology Office) of web foto dienst (Synology Moments).

Bezoek zeker ook eens onze mediawolk.be site, die alle bovenstaande diensten in details beschrijft.