Wifi zal nooit zo betrouwbaar zijn als data via een kabel, dat staat als een paal boven water. Maar met de systemen die wij u voorstellen, komt u toch al aardig in de buurt. Met centraal beheer en automatische firmware updates. En dat allemaal zonder te dure controllers en/of jaarlijkse licenties.

Bij het kiezen van een wifi oplossing is het belangrijk om te begrijpen hoe wifi wordt gebruikt en hoe deze oplossing kan voldoen aan de behoeften van de klanten. 

Doelgroep: Het is belangrijk om te weten welke doelgroep het meest waarschijnlijk gebruik zal maken van de wifi-oplossing. Het kan bijvoorbeeld gaan om consumenten, bedrijven, reizigers, studenten of gezinnen. Elke doelgroep heeft specifieke behoeften en vereisten, zoals snelheid, betrouwbaarheid en dekking.

Functionaliteit: De wifi-oplossing moet afgestemd zijn op de behoeften van de doelgroep. Het kan gaan om het aanbieden van een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface, dekking van grote gebieden, hoge snelheid en betrouwbaarheid, beheermogelijkheden of andere specifieke functies.

Prijs: Prijs is een belangrijke factor bij de keuze van een wifi-oplossing. Het is belangrijk om een oplossing te bieden die waarde biedt voor de prijs en aantrekkelijk is voor de doelgroep. Het is ook belangrijk om verschillende prijspakketten aan te bieden, afhankelijk van de behoeften van de klanten.

Merkbekendheid: Merkbekendheid is belangrijk bij de keuze van een wifi-oplossing. Een bekend merk kan de voorkeur hebben boven een onbekend merk, vooral als het gaat om betrouwbaarheid en prestaties. 

Klantenservice: Goede klantenservice is essentieel bij het kiezen van een wifi-oplossing. Het is belangrijk om een oplossing te bieden die gemakkelijk te installeren en te onderhouden is, en om snelle en effectieve ondersteuning te bieden wanneer klanten problemen ondervinden.

Door rekening te houden met deze aspecten en deze af te stemmen op de behoeften van de doelgroep, kunnen wij een wifi-oplossing aanbieden die waarde biedt voor de klanten. 

Voorbeelden daarvan zijn de Ubiquiti en de TP-Link Omada apparatuur. Zowel switchen, firewalls, gateways en access points worden in 1 systeem en door 1 controller beheerd. En dit zonder dure licenties per toestel. Verder hebben zij ook draadloze building-to-building bridge oplossingen, access points met ingebouwd PA systeem, …