VTiger is een open source Customer Relationship Management (CRM) systeem. Het biedt een platform voor bedrijven om hun verkoop-, marketing- en klantenserviceprocessen te beheren. Het is ontwikkeld in PHP en kan op verschillende besturingssystemen worden geïnstalleerd, zoals Linux, Windows en macOS.

VTiger bevat verschillende modules, waaronder contactbeheer, leadbeheer, verkooppijplijnbeheer, offertebeheer, ticketbeheer en nog veel meer. Het biedt ook integratiemogelijkheden met verschillende externe tools en services, zoals e-mailclients, kalenders en sociale media.

Als open source CRM systeem is VTiger gratis te gebruiken en aan te passen naar de specifieke behoeften van een bedrijf. Bedrijven kunnen ook een betaalde versie van VTiger aanschaffen, die extra functies en ondersteuning biedt.

VTiger is populair bij kleine tot middelgrote bedrijven vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en schaalbaarheid. Het biedt bedrijven een gestroomlijnde manier om hun verkoop- en klantenservice processen te beheren en te optimaliseren, en kan helpen bij het verhogen van de efficiëntie en het verbeteren van de klanttevredenheid.