Windows 365 · Virtuele desktops

Windows 365 is een nieuw product van Microsoft dat bedrijven en organisaties de mogelijkheid biedt om Windows 10 of Windows 11 in de cloud te draaien. Hiermee kunnen medewerkers vanaf elke locatie en op elk apparaat toegang krijgen tot hun persoonlijke Windows-omgeving, inclusief alle toepassingen, documenten en instellingen die ze nodig hebben om hun werk te doen.

Met Windows 365 hoeven bedrijven niet langer hun eigen hardware te onderhouden en te upgraden, wat kostenbesparend kan zijn. In plaats daarvan biedt Microsoft de infrastructuur en het onderhoud van de virtuele machines, waardoor bedrijven zich kunnen concentreren op hun eigen werk in plaats van op het beheer van IT.

Virtuele Dedicated Servers

Naast Windows 365 biedt Mediapolis ook virtuele Dedicated Windows-servers, ook wel bekend als Virtual Private Servers (VPS). Deze servers zijn bedoeld voor bedrijven die meer controle willen over hun cloudinfrastructuur en hun eigen toepassingen willen draaien in een virtuele omgeving. Met virtuele Dedicated Windows-servers kunnen bedrijven hun eigen serveromgeving beheren, inclusief besturingssystemen, beveiliging en back-ups.

Het belangrijkste voordeel van virtuele Dedicated Windows-servers is de volledige controle die bedrijven hebben over hun infrastructuur en de mogelijkheid om deze aan te passen aan hun specifieke behoeften. Dit biedt meer flexibiliteit dan gedeelde cloudomgevingen, waarbij bedrijven soms beperkt zijn tot de beschikbare opties van de cloudprovider.

In beide gevallen bieden Windows 365 en virtuele Dedicated Windows-servers bedrijven de mogelijkheid om efficiënter te werken, meer flexibiliteit te hebben en kosten te besparen.