Met zo’n uitgebreid aanbod aan mogelijkheden om licenties te nemen voor bepaalde toepassingen, al dan niet met een abonnement systeem of éénmalige licenties is het soms moeilijk om de juiste keuze te maken en uw licenties te beheren.

Wij geven u het juiste advies en bieden u de correcte licenties en zorgen voor het beheer ervan. We volgen tevens voor u op wanneer uw licenties vervallen, stellen u op dat moment een eventueel beter alternatief voor of bespreken met u hoe uw licenties goedkoper of efficiënter kunnen.

Indien mogelijk kiezen wij voor (vaak ook evenwaardige) open source software oplossingen. En als het nodig is ontwikkelen wij ook tools voor u op maat.

Het juiste beheer van licenties is essentieel om te voldoen aan de regels en voorschriften die gelden voor het gebruik van software en om te voorkomen dat er onbedoelde inbreuk wordt gemaakt op de rechten van auteursrechthebbenden.

Het beheer van open source licenties kan een uitdaging zijn, vooral voor organisaties die veel verschillende open source softwareoplossingen gebruiken. Het is belangrijk om bij te houden welke open source licenties van toepassing zijn op de gebruikte software en om ervoor te zorgen dat deze in overeenstemming zijn met de regels en voorschriften.