De toekomst is volgens ons hybride. Meer en meer bedrijven verhuizen een deel van hun applicaties en/of data naar de cloud. Maar voor sommige toepassingen is de cloud niet helemaal geschikt, te traag of te duur.

Mediapolis zoekt samen met u naar een ideale mix tussen cloud en in-house IT. Een NAS kan in sommige gevallen een goed alternatief zijn voor een server, terwijl u in andere omstandigheden soms beter voor cloud storage kiest. Hoe dan ook… wij hebben voor u de perfecte oplossing.

 

Onze NAS in het DCO2 data center in Oostkamp

Zo hosten wij ook een eigen krachtige Synology NAS in een datacenter in Oostkamp, waar onze klanten een deel kunnen van huren. Op die manier kunnen ze gebruik maken van een flexibele en veilige netwerk schijf die te gebruiken is op PC, tablet en smartphone. Maar ook op devices zonder clients kan u probleemloos aan uw data, via de handige web interface.

Diezelfde NAS kunnen wij ook gebruiken om uw documenten (Synology Drive) of zelfs uw hele server te back-uppen. De software om dat te doen is gewoon inbegrepen en laat zelfs bare-metal restores toe (Synology Active Back-up for Business).

Daarnaast kan u ook gebruik maken van onze web-office toepassingen (Synology Office) of web foto dienst (Synology Moments).

Uw data in de wolken

Ook de Backblaze B2 omgeving is perfect bruikbaar als online storage. Zeer betaalbaar en onbeperkt in grootte. 

Daarnaast kan de B2 storage ook gebruikt worden als backup target voor de backups van uw servers en/of computers. Ook daar Mediapolis voor u de geschikte oplossing voor om dit betrouwbaar en automatisch te laten verlopen. U kan ook perfect meerdere versies van bestanden behouden, zodat u altijd terug in de tijd kan.

Heeft u toch ineens uw data lokaal nodig en wil u ze niet downloaden? Dan kunnen wij uw data naar u toe laten verzenden op een USB disk.

Docker toepassingen op NAS

Met de opkomst van Docker-containerisatie is het eenvoudiger dan ooit geworden om complexe applicaties te draaien op verschillende platforms. Een Synology NAS is een krachtig apparaat dat vaak wordt gebruikt voor opslag en gegevensbeheer, maar het kan ook fungeren als een ideale host voor Docker-containers.

Het draaien van Docker-toepassingen zoals bijvoorbeeld PaperlessNGX en Home Assistant op een Synology NAS biedt je de mogelijkheid om gebruik te maken van gecontaineriseerde omgevingen en de krachtige functionaliteit van deze toepassingen te benutten. Door Docker te gebruiken op je Synology NAS, profiteer je van de flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid van Docker-containers, terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de gebruiksvriendelijkheid van het Synology NAS-platform.